,Amit tudnod kell a kviddicsről:
Ezt a játékot seprűnyélen lovagolva, a levegőben játszák.
7-7 játékos van. 3 hajtó, 2 terelő, 1 örző és 1 fogó. Négy labda van. 1 kvaff, 2 gurkó és 1 aranycikesz. A pálya két végében 3-3 karika van kb.15 m magasan. A hajtók dobálják a kvaffot és próbálják átdobni az ellenfél karikáin, vagyis gólt dobni. Egy gól 10 pontot ér. A két gurkónak az a feladata, hogy lelökje a játékosokat a seprűjükről. Ezért vannak a terelők, akik megpróbálják megvédeni a csapattagjaikat és magukat a gurkóktól és az ellenség felé pofozni őket. A negyedik labda, az aranycikesz nagyon fürge és kicsi, ezért alig lehet látni. A fogónak nem kell törődnie sem a kvaffal, sem a gurkókkal (amíg meg nem lékelik a koponyáját), hanem el kell kapnia ezt a parányi labdát. Ha elkapta a csapata 150 pontot kap, szinte biztosan győznek és a meccs befejeződik

Pontozás: Miért hány pont jár? Katt ide és megtudhatod! Ez egészen egyszerű:

A kvaff bedobásáért 10 pont jár, ha a fogó elkapja a cikeszt azért 150 pont.

Labdák: Arra vagy kíváncsi milyen labdákkal játszanak a kviddicsben? Itt megtudod

Négy labda, de három fajta:

1.,kvaff:

Piros, futball-labda méretű. Ha ezt bedobják a hajtók az ellenfél egyik karikáján a csapat 10 pontot kap.

2.,gurkó:

A kvaffnál egy árnyalattal kisebb. Az a célja hogy a játékosokat lelökje a seprűjükről. A hajtók megpróbálják megvédeni a csapattársaikat és az ellenfél felé pofozni a gurkókat. 2 gurkó van.

3.,aranycikesz:

Ez a legkisebb labda. Arany színű, ezüst szárnyakkal. A fogó próbálja elkapni, ami a mérete miatt nem olyan könnyű. Ha a fogó elkapja véget ér a játék és a csapat 150 pontot kap.

Csapattagok: Melyik házban kik a kviddics csapattagok? Megtudod, ha ide kattintasz!

A Griffendél játékosai voltak: Harry Potter, Fred Weasley, George Weasley, Ron Weasley (Őrző), Oliver Wood, Katie Bell, Alicia Spinnet, Angelina Johnson (az első három könyvben voltak ők a csapattagok)