A tanulók feltöltéséért Sybill Patricia Trelawney jóslástan tanárnőnk felelős, (elnézést a feledékenységéért) a teljes lista feltöltése folyamatban van.

Lavender Brown 
Legjobb barátja Parvati Patil. Mindketten sokra tartják Trelawney professzort, és minden jóslatát elhiszik, illetve komolyan veszik.

Hatodikos korában randevúzni kezd Ron Weasleyvel, habár a fiú egyáltalán nem szerelmes belé, és csak azért kezd el járni vele, hogy féltékennyé tegye Hermionét. Ron elmondása szerint, ő és Lavender sohasem beszélgetnek semmiről, mert a lányt csak a csókolózás érdekli. Lavender féltékeny lesz Hermionéra, majd később szakít a fiúval, ugyanis amikor Ron, Hermione és Harry (a Láthatatlanná tevő köpeny alá rejtőzve) lejönnek a fiúk szobájából, azt hiszi, hogy Ron és Hermione kettesben voltak fent. Ezek után szakít a fiúval. A Harry Potter és a Halál ereklyéi kötetből kiderült, hogy több iskolatársával együtt a Szükség szobájában rejtőzött el. Később ő is részt vesz a roxforti csatában, és amikor Lavendert kis híján megharapja Fenrir Greyback, a vérfarkas, Hermione megmenti a lányt. Lavender nagyon megszenvedi kisnyulának, Gombócnak elvesztését.

Colin Creevey
Colin egy évvel fiatalabb, mint Harry. Nagy hobbija, hogy mindent, ami érdekes, lefényképez. A Harry Potter és a titkok kamrájában megdermed, ugyanis a baziliszkusz kígyó szemébe nézett a fényképezője keresőjén keresztül. Mivel közvetlenül nem nézett a szemébe, nem halt meg. Nagy rajongója Harrynek, kicsikét bolondos alkatú. Mikor mindenki Cedricnek szurkolt, ő akkor is Harry mellett maradt, és mikor mindenki hazugnak hitte Harryt, ő akkor is hitt neki.

Seamus Finnigan
Azt gondolja, hogy Harry csak feltűnési vágyból mondja azt mindenkinek, hogy Voldemort visszatért. Később azonban rádöbben, hogy tévedett, majd bocsánatot kér Harrytől, és egyúttal ő is csatlakozik Dumbledore Seregéhez. Édesanyja szándéka ellenére, Seamus Dumbledore halála után is az iskolában marad, és részt vesz az elhunyt igazgató temetésén. A Harry Potter és a Halál ereklyéi című kötetben kiderül, hogy a tanév során ellenállt Carrow testvéreknek és a többi halálfalónak, és a Szükség szobájában rejtőzött el több iskolatársával egyetemben. Harry, Ron és Hermione visszatérésekor kitörő örömmel fogadja a három jó barátot. Ő is részt vesz a roxforti csatában. Luna Lovegooddal és Ernie Macmillannal együtt megmentik Harryt, Ron és Hermionét a dementorok támadásától. Ebből a fejezetből kiderül, hogy Seamus patrónusa egy róka. Később Harry megmenti őt és Hannah Abbottot Voldemort átkától.

Cormac McLaggen
Cormac McLaggen egy évvel idősebb Harrynél. Sötétszőke hajú, kék szemű, magas, izmos testalkatú. Első ízben a hatodik kötetben jelenik meg, Fred és George boltjában Hermionét figyeli. Nagybátyja befolyásos ember, sok ismerőse van a minisztériumban, maga miniszter is személyes barátja, valószínűleg ezért lesz Cormac a Lump klub tagja.

Parvati Patil
Parvati Patil Harry évfolyamtársa. Nővére Padma Patil, akit azonban a Hollóhát házba osztottak be. Legjobb barátnője Lavender Brown. Mindketten sokra tartják Trelawney professzort, és minden jóslatát elhiszik, illetve komolyan veszik. Mellékszereplő.

A Harry Potter és a bölcsek köve c. kötetben Parvati megvédi Neville-t, amikor Malfoy ellopja a fiú nefeledd gömbjét. A Harry Potter és a Tűz Serlege c. részben Harry őt hívja el a karácsonyi bálba. Parvati azonban egyáltalán nem élvezi az összejövetelt, mivel a fiú egyáltalán nem figyel rá. A Harry Potter és a Főnix Rendje c. kötetben ikertestvérével egyetemben csatlakozik Dumbledore Seregéhez. Szülei Dumbledore halálát követően – ikertestvérével egyetemben – kiveszik az iskolából, ám később visszatér az iskolába, és részt vesz a roxforti csatában. Parvati megküzd többek között Traversszel és Antonin Dolohovval is.

A Harry Potter és az azkabani fogoly c. regény filmfeldolgozásában Sitara Shah alakítja, következő kettőben azonban Shefali Chowdhury. Érdekesség, hogy míg a harmadik kötetben Parvati mumusa egy múmia, addig a filmben egy óriás kobra.