Csille: a Gringotts bank földalatti járataiban keskeny nyomtávú sínpáron vezető nélkül közlekedik.
Kóbor Grimbusz: az útfélen rekedt boszorkányok és varázslók segélyjárata. Elképesztő sebességgel és stílusban közlekedik, képes az alakját akár a benne ülőkkel együtt úgy formázni, hogy elférjen két, egymáshoz viszonylag közel haladó autóbusz közt is.
Hippogriff: Félig ló, félig madár alakú teremtmény, nagyon önérzetes lény, de udvarias embereknek megengedi, hogy a hátára üljenek.
Hoppanálás: Varázslat, amelyet csak jogosítvánnyal rendelkező nagykorú varázslók végezhetnek, amelynek hatására az illető eltűnik és felbukkan egy másik helyen. A jogosítvány nélküli hoppanálást a mágikus közlekedésügyi főosztály kemény pénzbírsággal bünteti.
Hop-por: Csillogó, smaragdzöld por, amelyet a kandalló tüzébe kell szórni, majd a smaragdzöld lángba lépve érthetően ki kell mondani az úticélt. Az utazás közben ajánlatos a szemet csukva tartani és a könyököt behúzni. Csak olyan tűzhelyeknél működik, amelyek rá vannak kötve a Hop Rendszerfelügyelet által üzemeltetett Hop-hálózatra. Mugli kandallókat elvileg nem szabad közlekedésre használni.
Repülő hintó: Ház nagyságú, halványkék lovaskocsi. Ezzel érkeznek a Beauxbatons Mágusakadémia tanulói Roxfortba. A hintót elefánt méretű, aranysárga szárnyas lovak húzzák, amelyek kizárólag whiskyt isznak.
Repülő motorkerékpár: eredetileg Sirius Black tulajdona volt, ő adta kölcsön Rubeus Hagridnak.
Repülő szőnyeg: a történet idején a Tárgybűvölésügyi Ellenőrző és Nyilvántartó Hivatal a szőnyeget bűvölésre alkalmatlan mugli iparcikknek minősítette, ezért az importját nem engedélyezték. Néhány generációval korábban azonban családi járműként használták.
Roxfort expressz: piros gőzmozdony vontatta vonat, amely a tanulókat szállítja a Roxfortba és vissza. A londoni King’s Cross pályaudvaron a kilenc és háromnegyedik vágányról indul.
Seprű: konvencionális, ámde kényelmetlen közlekedési mód. A felhőket ajánlatos repülés közben elkerülni, mert vizes lesz az ember.
Thesztrál: Szárnyas csontváz-lovak, amelyek fiákert húznak. Csak azok a varázslók látják őket, akik már láttak valakit meghalni, a többiek számára a fiáker önjárónak tűnik.
Zsupsz-kulcs: Bűvös eljárással átalakított tárgy, amelynek segítségével egyidejűleg tetszőleges számú személy szállítható. A tárgy megfogásával a szállítás azonnal elkezdődik, tehát az együtt utazóknak egyszerre kell megfogniuk. A tárgy bármi lehet, de annak érdekében, hogy a muglik ne használják véletlenül, célszerű valamilyen csekély értékű, rossz minőségű tárgyat használni.  A regisztrálatlan zsupszkulcsok használata életveszélyes.
Volt-nincs szekrény: A hatodik részben Draco Malfoy ezzel juttat halálfalókat a Roxfortba.