Különleges Tárgyak:

A Bogoly Berti-féle Mindenízű Drazsé az egyik legnépszerűbb édesség a varázslók világában. A muglik zselés cukorkájára hasonlít, azzal a különbséggel, hogy megszámlálhatatlan ízt rejt magában. Ránézésre semmiféleképpen sem lehet biztosan megállapítani milyen az íze egy darabnak, de szín alapján lehet találgatni. Feltalálója Bogoly Berti a 20. század közepén készítette el tévedésből. Édesség készítése közben, véletlenül belekevert egy pár koszos zoknit is a cukorkák közé. Ekkor azonnal rájött hogyan lehetne értékesíteni a „kockázatos falatokat.

 

A Feltámadás Köve egyike a Halál ereklyéinek (a másik kettő a Pálcák Ura és a Láthatatlanná Tévő Köpeny). A kő különlegessége, hogy képes visszahozni a holtakat a halálból. Hátránya viszont, hogy a halálból visszahozottak nem élhetnek teljes életet, vagyis élő halottak lesznek.

Bodzapálca: A pálca méretére vonatkozólag nincs pontos adat. A magja, J. K. Rowling egyik nyilatkozata alapján, tesztrálszőr. Ahhoz, hogy valaki uralhassa a pálcát, le kell győzze annak korábbi mesterét. Ez viszont nem feltétlen jelenti azt, hogy meg kell ölnie az illetőt. Ez a pálcamágia legmélyebb titkai közé tartozik, de akár egy egyszerű lefegyverzés is elegendő, ha ezzel legyőzik az illetőt.

Edevis Tükre: A tükör eleinte a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola egyik elhagyatott, üres termében volt, de miután Harry rátalált, elkerült onnét, mégpedig az alagsori termek egyikébe, ahol a bölcsek kövét hivatott őrizni. A tükrön keresztül akarta megszerezni a követ Voldemort nagyúr, ám ez Harrynek sikerült előbb. A tükör további sorsáról, helyéről nem lehet tudni semmit.